Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Αντιπροσωπεία της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου στην πανελλήνια εκπαίδευση-επίσκεψη της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. στο Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

Το τριήμερο 15-17 Φεβρουαρίου αντιπροσωπεία της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου αποτελούμενη από τετραμελή ομάδα βρέθηκε στην παννελλήνια εκπαίδευση-επίσκεψη της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων) στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα Χιονοδρόμων(Κ.Ε.Ο.Α.Χ.) στον Όλυμπο μετά από σχετική αδειοδότηση από το Γ.Ε.Σ.

Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στη χειμερινή διαβίωση σε ακραίες συνθήκες και κατασκευή αυτοσχέδιων χιονοκαταλλυμάτων,σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλές(έφτανε την νύχτα στους -10) με ύψος  χιονιού που ξεπερνούσε τα δύο μέτρα ενώ στο υψόμετρο των 1900-2000 μέτρων που δραστηριοποιούμασταν ο καιρός άλλαζε διαρκώς αιφνιαδιαστικά από ηλιοφάνεια σε χιονοθύελλα.
Εκτός της χειμερινής διαβίωσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην διάσωση σε χιονοσκεπή περιοχή και αντιμετώπιση κρυοπαγημάτων και ατυχημάτων σε ακραίες συνθήκες.

Η εκπαίδευση και η διαβίωση υπό ακραίες συνθήκες ψύχους και ύψους χιονιού για τα μέλη μας είναι πολύ σημαντική για ενδεχώμενη ανάγκη όσο κι αν σπάνια τέτοιες καιρικές συνθήκες μας βρίσκουν στο νησί μας,τα μέλη της Λ.Εφ.Ε.Δ. Χίου εκπαιδεύονται σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε οποιοδήποτε περιβάλλον και προσπαθούμε πάντα να είμαστε έτοιμοι σε οποιοδήποτε περιβάλλον και σε οτιδήποτε καιρικές συνθήκες κληθούμε να συνδράμουμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλη την Π.Ο.Ε.Εφ.Ε.Δ.,τις υπόλοιπες Λ.Εφ.Ε.Δ. ανά την Ελλάδα καθώς και την διοίκηση του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. και το Γ.Ε.Σ. για την εμπειρία κι εκπαίδευση που βιώσαμε κι ευχόμαστε ανάλογες εκπαιδεύσεις να πραγματοποιηθούν και στο νησί μας.
ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΟ Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου